Politie Amstelveen zet fietsen met ’track en trace’ in

woensdag 16 maart 2016

Amstelveen - De politie zet in samenwerking met de gemeente Amstelveen fietsen met ‘track en trace’ in met als doel het aantal diefstallen van fietsen terug te dringen en fietsendieven op heterdaad aan te houden.

De fietsen, die de politie inzet, zijn normale fietsen voorzien van een ‘track en trace’ zender. De politie stalt deze fietsen, goed afgesloten, op plaatsen waar veel fietsen worden gestolen. De politie hoeft geen direct toezicht te houden. Zodra de fiets zich in beweging zet komt er op de meldkamer een seintje binnen. Door de zender te volgen is eenvoudig vast te stellen welke weg de gestolen fiets aflegt. Op deze wijze kan de politie verdachten van diefstal of heling van fietsen eenvoudig op heterdaad aanhouden.

De politie eenheid Amsterdam heeft positieve ervaringen met de inzet van fietsen voorzien van een zender. In meer dan 100 gevallen hield zij fietsendieven in Amsterdam op heterdaad aan. Om het aantal fietsdiefstallen, van zowel gewone fietsen, als E-bikes, terug te dringen en dieven direct aan te houden hebben gemeente en politie besloten om dit middel ook in Amstelveen in te zetten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uithoorn | 112 alarmeringen Uithoorn | Goedkoop Tanken in Uithoorn | Supermarkten in Uithoorn | Weerbericht Uithoorn