Politie ontmantelt hennepkwekerij en neemt tientallen scooters in beslag

dinsdag 11 februari 2014

Leimuiden - De politie heeft dinsdag 11 februari een 59-jarige Amsterdammer aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Waaier. De politie had diverse tips binnengekregen, waaronder ook n via Meld Misdaad Anoniem, over de vermoedelijke kwekerij daar.

De politie heeft in het bedrijfspand gekeken en trof op de eerste etage eenkwekerij aan met 640 planten. Omdat er meerdere oogsten zijn geweest heeft eenafpakteam van de politie 39 scooters, twee auto?s, electrische fietsen enaccesoires in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek. Hetenergiebedrijf doet aangifte van diefstal van de stroom. Ook het water bleekillegaal te zijn afgenomen.Beslaglegging bij hennepkwekerijen

Bij hennepkwekerijen gaat de politie regelmatig meteen over tot beslagleggingop roerende zaken, b.v. auto, tv en/of andere zaken van waarde. De winst die metde kwekerij is behaald wordt berekend waarna de rechter kan bepalen dat dezewinst "ontnomen" wordt. Soms kan dat in de tienduizenden euro?s lopen. Debeslaglegging op zaken van de verdachte loop vooruit op de eventuele beslissingvan de rechter om de winst te ontnemen. Daarmee wordt de terugbetaling van dewinst veilig gesteld. Als de rechter bepaalt dat de winst terug betaald moetworden, is men de in beslag genomen goederen kwijt.

Meld hennepkwekerijen!

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage enstank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans opbrand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is terelateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico?s op voor de veiligheid in debuurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewonersen wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Belde politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen iseen misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie,woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen.Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kwekerstevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uithoorn | 112 alarmeringen Uithoorn | Goedkoop Tanken in Uithoorn | Supermarkten in Uithoorn | Weerbericht Uithoorn